czytałem dziś ten artykuł w pracy, siedząc dziewiątą godzinę w mundurku dress-code bez klimatyzacji. Poczułem się lepiej. Pomysł jest dobry, tęsknię za śniegiem
Też wole ciepełko ale w zime spokojnie mogę wyjść na taki mróz jak wyjdę z sauny lub posiedzieć w zewnętrznym jakuzzi (Nawet bardzo ciepłolubna zona która wcześniej obawiała sie ze złapie przeziębienie dala sie namówić i wyszła bardzo zadowolona). Takie zewnętrzne jakuzzi jest w jednym z słowackich hoteli. Fajna sprawa bo w spokoju i ciszy możesz korzystać ze saun i innych atrakcji niż w molochach typu tatrolandia i inne
Parę chwil na mrozie rozgrzanemu nie zaszkodzi. Fińczycy (wiem, Finowie) też wyskakują na biel z saun i zdrowo żyją. Fakt, trzeba ciut odwagi, ale tylko ciut!
Fińczycy (wiem, Finowie) też wyskakują na biel z saun i zdrowo żyją. Fakt, trzeba ciut odwagi, ale tylko ciut!
Nie tylko oni, na Litwie po wyjściu z bani też tak się robi. To normalne, dla hartu. A o innej porze roku jeśli jest to możliwe to do rzeki. Znam to...
Skoro wątek został odgrzany, to i ja pochwalę się swoimi lodowymi wygłupami
Było -14 stopni, po krótkiej przebieżce, tak by się rozgrzać, wskoczyłem do lodowego szlamu na małą kąpiel z lodowym mydełkiem
Rozgrzewka jest koniecznie potrzebna, zanurzenie musi być względnie szybkie, żeby nie stać na mrozie zbyt długo, potem 2-3 minuty w wodzie i trzeba wychodzić, żeby nie wychłodzić organizmu. I koniecznie cały czas trzeba się ruszać. Frajda jest nie do opisania, a ciało na takich lodowych kąpielach mocno się hartuje i żadne choróbsko się potem człowieka nie ima
Saiph-mors.jpg Kąpiel z lodowym mydełkiem ;)
Plik ściągnięto 65 raz(y) 91,31 KB
Ostatnio zmieniony przez Saiph Czw Lip 29, 2010 2:44 pm, w całości zmieniany 1 raz
Spokojnie, jeszcze troszkę, a zaczniemy za latem tęsknić...
Oj, będziemy na pewno Na samą myśl już tęsknię. Nie lubię zimna, zwłaszcza pochmurnych, deszczowych jesiennych dni (wiosennych też). Gdzie podziała się ZŁOTA SŁONECZNA POLSKA JESIEŃ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum